Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

maanantai 18. marraskuuta 2013

L.A. Confidental

Floridan Jacksonville on muistaaksi jotain 5000 neliökilometriä laaja, Los Angeles on varmaan samaa luokkaa ja väkimäärältään ihan toisenmoinen; väkeä piisaa noin suunnilleen Suomen verran yhteen kaupunkiin. Ja autoja niitä onkin sitten enemmän kuin ihmisiä tai niin ainakin tuntuu olevan. Itseasiassa Losissa autoilu Amerikassa alkoi ensimmäisen kerran tuntumaan puisevalta (suorastaan vit**maiselta), Irma II (eli navigaattori) neuvoi muutaman kerran ihan oikeasti pieleen ja toiset kerrat vähän sinne päin. Ja silloinkin kun oli tietävinään minne oli menossa, samaan suuntaan menijöitä oli yksi Mikkeli tai Kuopio.Eli ruuhkaa pukkaa. 10 mailin matka 10 mailia tunnissa välillä kokonaan pysähdellen 8 kaistaisella motarilla, siinähän se ilta rattoisasti sujuu.
Ruuhkassa on tunnelmaa
Ruuhka-aikojen ulkopuolella liikenne sujuu kohtuullisesti, joten ei pikavisiitti tänne mennyt ihan autossa istumiseksi. Niin ja hei, aika isoa osaa kaupunkia palvelee nykyään hyvin toimiva ja halpa metro. Tänne ensi kerralla tullessa otan kyllä hotellin metron läheltä vaikkei sillä joka paikkaan, johon satunnainen matkailija haluaa, pääsekään.
Matkabudjetti on paukkunut ja jotenkin sopimatta Losi päätettiin pällistellä ilmaishuveihin keskittyen. Esim. pelkästään Universalin teemapuisto olisi kustantanut satasen pintaan per nuppi kun taas Venicen rantabulevardin ihmiskavalkaadi maksoi sinne ajamisen bensat ja parkkeeramisen. Eli siis rantoja, Santa Monicaa, Veniceä ja pakollinen Walk of Fame. Niin ja käytiin ajamassa metrolla Union Stationille, joka on näkemisen arvoinen.
Santa Monica Pier
Ja pikkaisen on jopa matkalla matkakuumeen tuntua, Havaiji on edessä ja jotenkin Los Angeles kärsii sen odottamisesta ja lisäksi San Diegon ja La Jollan Fengsu oli niin hyvä, että ei Enkelten kaupunki pysynyt kyydissä.
LA:ssa muuten ensimmäisen kerran havainnoi enemmän sen ettei täällä Amerikassa (niinkuin ei missään muuallakaan) ihan jokaisella mene loistavan hyvin. Walk of Famella kuuluisten tähtien seassa liikkui koditon/kylähullu poikineen ja hiukan syrjemmällä kadulla nukuttiin, aamutuimaan ainakin. Kallion kundille siitä tuli vain kotoinen olo mutta voin kuvitella hienohelmojen kaakatuksen ja kauhistelun.
Pakollinen HOLLYWOOD kuvaEi kommentteja:

Lähetä kommentti