Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

torstai 28. marraskuuta 2013

Hawaii, osa III

Viimeksi jäätiin Isolle Saarelle tulivuoren kupeeseen. Sieltä ollaan päästy pois ja takaisin Oahulle. Tulivuoren kupeessa kai täälläkin, kaikki Havaijin saaret ovat tulivuoria ja/tai muuten vaan tuliperäistä tavaraa. Sen takia täällä on suuri kysyntä IKEAn huonekaluille; kukaan ei halua laittaa miljoonia merkkitavaraan kun koska tahansa voi tulivuori sanoa poks. Loppu aika Isolla Saarella meni etupäässä snorklatessa ja löhöillessä, laitettiin taaloja (pitkään) riviin ja oltiin kolme yötä luksusresortissa Konassa. Resortilla oli oma pieni merenpoukamansa, joka oli täydellinen snorklailumesta, täydellinen siinä mielessä, että luonnonaallonmurtaja rauhoitti meren mainingit ja olihan siinä niitä kalojakin. Voi kun Itämeri olisi joskus niin kirkas, että pääsisi kesällä vaikka Pihlajasaaresta snorklaamaan ja näkisikin jotain. Taitaa jäädä minulta näkemättä. Täällä
Joulukortit postiin
Oahulla jatkettiin snorklaamista (mä jopa repäisin ja ostin omat vehkeet; vuokrahinnat on ryöstämistä) ja käytiin Hanauma Bayssa kaloja katselemassa. Ihme mesta, porukkaa riittää kun on tässä  Honolulun vieressä, suurin osa ei onneksi snorklaa. Koralliriutta alkaa muutaman metrin päästä rannasta ja kaloja on joka lähtöön. Ja vaikka porukkaa riittää, on snorkaltessa niin omissa maailmoissaan ettei muita edes huomaa, kaloja vaan zoomaa. Ihme miten suurin osa trooppisita kaloista on niin värikkäitä. Itse en tunnistanut näkemistä yli 15 lajista kuin trumpettikalan, joka on ihan nimensä näköinen. Sellainen varoituksen sana, että tuonne mentäessä on pakko katsella opetusvideo, joka ei oikeasti edes opeta mitään. Saavat sen anteeksi kun paikka on niin hieno. Olisi kiva jos olisi joku vedenalaiseen kuvaamiseen pystyvä  vempele niin saisi kuviakin näytille, nyt saatte vaan luottaa mun sanaan, että snorklaaminen on pop.
Hanauma Bay

Jokaisen talvenpakoa harkitsevan kannattaa laittaa Haviji listalle, ihan hemmetin mukava paikka. Ainoa mikä tässä Suomesta katsoen on vikana, on se tosi seikka, että matkoihin menee väkisin vuorokausi tai jotain suuntaansa. Mutta esim. menomatkalla, päivän parin stoppi San Franciscossa ja paluumatkalla New Yorkissa ja silti parin viikon lomasta jäis 10+ päivää täällä.

Havaijin 1,5 viikkoa on mennyt siivillä kuin myös USA:n pari kuukautta, huomenna lähdetään edemmäs Tyyntämerta ja Samoalle ja sieltä sitten Fidzille. Blogiin tulee ainakin Samoan mentävä tauko, meidän hotelli kyllä mainostaa (törkyhintaista) erikoisnopeaainternettiään mutta lupaan kuitenkin seuraavaa päivitystä aikaisintaan Fidziltä itsenäisyyspäivän tienoilla, voi mennä Uuteen-Seelantiin saakka joulukuun puoleenväliin.

Amerikasta noin yleensä

Tässä jossain mainitsemaani Amerikan pohdintaa kun nyt aikamme USA:ssa lähenee päätöstä. En ole matkaopas ja en edes halua olla, kirjaan tähän ajatuksia, mietteitä, vinkkejä, jne... tämän parin kuukauden Amerikan osuuden perusteella. Lista ei ole täydellinen, eri mieltä saa ja pitää olla. Täydennän tätä kai kun tulee lisää mieleen. Yhdellä lauseella: Amerikka on hieno, valtavan monimuotoinen maa jossa asuu ystävällisiä ihmisiä ja näkemistä ja tekemistä riittää kaikkiin makuihin eikä hintatasokaan ole suomalaiselle mitenkään korkea.

 • Kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Tai järjestää menopeli jotenkin muuten. Etäisyydet ovat valtavat ja vaikka julkinen liikenne yleensä on ainakin jollain muotoa olemassa on omalla autolla helpompi, nopeampi ja halvempi kulkea. Auton vuokrat on täällä oikeasti sikahalpoja jos ne hoitaa tarpeeksi paljon etukäteen ja kilpailuttaa vuokraamoja esim. AutoEuropen kautta. (Esim. meidän Las Vegas-Los Angeles vuokra-auto, joka oli siis iso SUV kaikilla herkuilla, nollaomavastuulla, GPS:llä, jne. maksoi jotain 30 euroa päivä.)
 • Liity kaikkiin mahdollisiin hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmiin. Tämä ohje koskee tietysti reissaamista yleensä. (Meillä on IHG:n kanta-asiakaskilpailun ansiosta niin paljon niiden pisteitä, että niillä ollaan viikon verran jossain resortissa ilmaiseksi).
 • Varaa aikaa, jos vaan on mahdollisuus.
 • Muuta suunnitelmia jos siltä tuntuu. Meillä yksi hauskimmista sattumuksista oli kun Yosemite joutui lumimyräkkään ja me lähdettiinkin vähän eri reiteillle kuin suunniteltu.
 • Unohda kaikki ennakkokäsitykset Amerikasta, ei ne kuitenkaan pidä paikkaansa.
 • Hymyile paljon ja lähde smalltalkiin mukaan. Käytä paljon adjektiiveja kuten great, awesome, wonderful, jne...
 • Laihduta ennen Amerikkaan tuloa tai ainakin sopeudu siihen, että täällä painon on täällä helppo nousta

Kohokohtia

Tässä yleisön pyynnöstä muutama oma henkilökohtainen suosikkini tähän mennessä; Lista ei ole paremmuusjärjestys eikä täydellinen ja jos huomaat nimesi puuttuvan siitä ei se tarkoita ettet olisi ollut yksi kohokohta. Oikeastaan jokainen päivä on oma itsenäinen kohokohtansa.

 • Kalifornian Valtatie 1. Big Sur, Monterey, jne... Mahtava osa maapalloa.
 • Florida Keys ja siellä Honda State Park
 • Kansallispuistot: Grand Canyon, Yosemite, Death Valley, jne...
 • Havaijin tulivuoret
 • Kaikki mielettömät rannat
 • Daytona ja varsinkin sen järjettömän pitkä ranta
 • San Diego/La Jolla
 • Valaat ja vaimon mieliksi myös hylkeet/merileijonat
 • Niin ja tietenkin ne kaikki burgerit mitä on tullut syötyä
Listaa voisi jatkaa...
Honda Beach ja yksi Keysien silloista

Yosemite syksyllä 
Kalifornian Ykköstien maisemia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti