Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

maanantai 28. lokakuuta 2013

Se yksi kanjoni

Amerikassa kärsitään (ainakin näin suomalaisesta näkökulmasta) melkoisesta inflaatiosta adjektiivien suhteen. Iso on mahtava, hieno on tajuton, jne... Grand Canyon, suomeksi valtava kanjoni, on nimensä veroinen. Se on valtava! Kanjoni mykistää pelkällä suuruudellaan. Sen kuvaileminen on, ainakin tällaiselle melko lahjattomalle matkakertojalla, mahdoton tehtävä ja valokuvatkin tuntuvat latistuvan todellisuuden verrattuna mitättömiksi rääpäisyiksi. Mikäli vain matkailu kiinnostaa ja mahdollisuus on kannattaa siellä kerran elämässä käydä.

Kanjoni ylhäältä
Tosi "kanjonistit" viettävät tuolla aikaansa viikkotolkulla putkeen. Ja taas "nähtävyysshoppaajat" tekevät parin tunnin helikopterikeikan Vegasista. Me panostimme Kanjoniin pari vuorokautta; auringonlasku, aurigonnousu, "kevyt" trekkaus kanjonin viertä alas (ja huomattavasti raskaampi ylösnousu myös.) Se oli ainakin meille sopiva keikka, kanjonin mahtavuuteen turtuu ja maisemat jotka alussa vetivät mykäksi, niin parin päivän jälkeen eivät enään tunnu miltään. Ja Grand Canyon on sananmukaisesti keskellä ei mitään, kun se on koettu ei muutakaan tekemistä ole.

Kanjoni alhaalta
Kanjonin kuningas?

Kanjonin kuningas?

Pakkasta, pe***le, palelee


Melkein pelkkiä kesävaatteita mukana. Grand Canyonilla aamulla pakkasta, autonlasit jäässä. Vaimo ansiokkaasti skrapaili niitä keksipaketilla. Yosemiten kansallispuistossa sataa lunta ja sinne seuraavaksi. Vähän shortseissa ja sandaaleissa ahdistaa.
1 kommentti: