Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

tiistai 8. lokakuuta 2013

Kolmas pyörä matkassa

Viikko Amerikkaa takana ja mukaan liittynyt Irma on osoittautunut painonsa arvoiseksi kultaa. Irma on tietenkin vuokra-automme suomea puhuvan navigaattorin naisääni. Pelkästään Florida on valtavan kokoinen (viikossa jo suunnilleen 1000 mailia mittarissa), tiet ihan riittävän monikaistaisia ja liikennettäkään ei noin keskimäärin ole liian vähää. Navigaattori säästää monelta eksymiseltä (ja vähintään yhtää monelta riidalta.) Irma vielä niin ihanan topakasti neuvoo; pilkku yhden mailin jälkeen käänny oikealle ja sen jälkeen ota oikea ramppi, vaimon (ja pakko tunnustaa myös omani) ohjeet olisivat tyyliä: Tosta mentäis varmaan oikealle, eiku vasemmalle, joo ei sinne vaan sittenkin suoraan. Meillä on kyllä ostettuna, ihan Autoliitosta, Amerikan tiekartta, mittakaava suunnilleen yhden suhde tsiljoonaan mutta se on ollut koko ajan mun matkalaukussa (siinä joka joka jo kiersi maailman). Irman kanssa autoilu täällä on suorastaan kivaa; hyvä auto alla, tiet kunnossa ja harvemmin kiire mihinkään. Automaattivaihteet ja vakionopeudensäädin takaavat kuskillekin mahdollisuuden pikkunokosiin...
Mitäs muuta me ollaan tehty kuin autoiltu Irman kanssa? Juu, ei paljon mitään; uitu, (joka kerta uusi ranta, ei viitsi käydä kuin kerran samalla rannalla, niitä täällä meinaan riittää), sopeuduttu ilmastoon (hieno tapa sanoa, että mikäs tässä lusmuillessa, lämpöä piisaa ja onhan tuossa tuo meri) ja syöty sen verran hyvin, että tällä menolla Kaliforniassa on mentävä vaatekauppaan. Ja ei pelkästään ostamaan talvivaatteita Japaniin. Manaateista nähtiin luonnossa viissenttiä sieraimesta ja akvaariossa sitten koko otus. Tiedä häntä onko se kaiken sen pölinän väärti, näyttää isolta hylkeeltä vaikka luemma on norsun lähisukulainen. Niin jä käytiin me jo toisessa museossakin (Hemingway oli eka); Edisonin ja Fordin yhteisessä talvikämpässä Fort Meyersissä, ihan ok mesta, siellä oli esim. Edisonin kunniaksi tehty 75000 watin hehkulamppu, mitäköhän nykyiset ympäristönormit sanoisi siitä?
Ranta ja lintu Floridassa
Seuraavan viikon tavoitteet lienevät: Jatkaa ilmastoon sopeutumista (ei taida 9 kuukautta ihan riittää sopeutumiseen), niin ja onhan tuossa edelleen tuo meri ja joka päivälle uus ranta uitavaksi, tietenkin.. Joo ja oikeasti olisi tarkoitus mennä Disney Worldiin (pakko kai se on) ja St. Augustineen (Amerikan vanhin kaupunki) ja jos täällä saadaan valtio auki niin Evergladesiin, vaikka se kyllä näyttää epätodennäköiseltä. Ja jos valuuttakramppi antaa periksi niin vielä lätkämatsiinkin. Onhan tässä vielä Vegas ja varmat voitot edessäpäin, nyt voi vielä tuhlata.
Burgermittari: 5Ei kommentteja:

Lähetä kommentti