Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Muoviruusuja omenapuissa

Las Vegas on nähty, koettu ja poiskin on päästy ilman henkilökohtaista vararikkoa. Onko Sin City maineensa veroinen?
Jätän vastaamatta kysymykseen mutta olen samaa mieltä kuin Madventuresin Riku, joka joskus jossain sanoi, että Vegasissa jokaisen kannattaisi käydä kerran.
Las Vegas Boulevard eli The Strip on muutaman kilometrinpätkä, jonka varrella on mielipuolisisin keskittymä erityylisiä huvikeitaita, hotelleja, ravintoloita ja ostokeskuksia mitä maailmassa vain voi kuvitella. Siinä ovat, sulassa sovussa, Vapaudenpatsas, Eiffel-torni, Antiikin Rooma, Venetsia kanaaleineen, kuningas Arthurin linna, Empire State Building, jne...Kaikista teemoista viis, jokaisen tarkoituksena on saada ihmiset kuluttamaan rahansa ja varsinkin pelaamaan ne juuri siihen "teemapuistoon". Sillä kuluttaminen ja eritoten pelaaminen on vain ja ainoastaan Vegasin olemassa olon tarkoitus. Keinotekoinen kaupunki keskellä Mojaven autiomaata tarvitsee tarkoituksensa ja Las Vegasin tarkoitus on nyhtää jokaiselta kävijältään maksimi määrä taaloja ja sen jälkeen sylkäistä turistiparka pois.
Eiffel-torni Mojaven autiomaassa

Mutta hei, asian voi ottaa myöskin lungisti. Nauttia (hetken) yleisestä älämölöstä, hyvistä esityksistä (osa jopa ilmaisia tai ainakin melkein), maittavasta ruuasta ja halvasta asumisesta. Ja pitää koko ajan mielessä jossain aivojen taustalla sen tosiseikan, että pankki voittaa!

Bellagion vesishow, joka on yllätys ilmainen ja yllätysyllätys hyvällä maulla tehty

Hetki erämaassa

Las Vegasin vierailun helmi löytyy muuten sitten parikymmentä mailia pois kaupungista; Red Rock Canyon. Kaunista erämaata, trekkauspolkuja ja laiskoille 13 mailin näköala autoilureitti, joka muuten sisältää huikeita maisemia. Vegasin oppaista tuosta on muuten aika turha etsiä tietoa; bisnekset kusee, jos turistit hengaa erämaassa eikä kolikkoautomaatin vieressä.
Red Rock Canyonin vuoria kaupungin suunnasta

El Clasico

Jäi muuten ensimmäinen El Clasico katsomatta aika pitkään aikaan. Mutta syykin oli hyvä; olin kiipeämässä Gand Canyonin eteläreunaa alas ja sitten ylös. Barca voitti 2-1, Grand Canyonista tulee kohta lisää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti