Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Keisarien jalanjäljillä

Keisarillisen hevoskuskin tupakkatauko
Vietnamin turnee jatkui - kuten niin monella muullakin - Hoi Annista Hueen, Vietnamin muinaiseen pääkaupunkiin. Huessa riittää historiallista nähtävää muuten joka lähtöön,  keisarien hautojen ym. lisäksi tienoo on entistä rajaseutua Vietnamin sodan ajoilta. Siis Etelä- ja Pohjois-Vietnamin entistä rajaseutua. Juu ja kun täälläkin oli aikaisemmin käyty ei ollut pakottavaa tarvetta juosta kaikkia mahdollisia nähtävyyksiä lävitse. Saigonista poiketen Laiska-Jaakkokin (eli allekirjoittanut) jaksoi käydä historian havinaa tutkailemassa ja kerronpa vaan, että keisarien haudat ovat vaikuttavat toisellakin käymisellä. Hue oli muuten ennen tänne tuloa ainut Vietnamin paikka, josta oli vähän huonot muistot aikasemmilta keikoilta. Sekin pyyhkiytyi pois, nykyisellään Hue on mukava keskikokoinen kaupunki, jossa on kiva hengata ihan ilman historiaturneitakin, niitä tietenkään unohtamatta. Huessa muuten ensimmäisen kerran kahteen kuukauteen oli päivälämpötilat alle 30 astetta keskipäivälläkin. Tuntui oudolta, että pärjäsi ihan mainiosti yksillä vaatteilla pitkälle iltapäivään ja jopa deodoranttia tuli käytettyä.
Ja keisari istuu palatsissaan
Vakoilin vaimon blogitekstiä ja komppaan täysillä: Täällä on maailman paras kahvi! Se on tummaa,  vahvaa ja yleensä vielä tarjoillaankin viehättävästi. Ei mainita Juhla Mokkaa samana päivänä vietnamilaisen kahvin kanssa, ei. Harmi, että vietnamilaiset juovat tuottamansa kahvin lähes kaiken itse, siitä ei riitä vientiin juuri pisaraakaan.

Kalastajamökki Hue-joen keskellä

1 kommentti:

  1. Mää en ole mikään kahvin lipittäjä, mutta olen myös sitä mieltä, että Vietnamin kahvi on parasta mitä tiedän. Vahvanakin se on semmoista pehmoista ja lempeää. Suomessa paahdetut kahvit ovat melkein järjestään kitkeriä. Myös malesialainen pussikahvi oli yllättävän hyvää - aina se Liptonin pussiteen päihittää.

    VastaaPoista