Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Enkelten kaupunki

Wat Pho, valtavan makaavan Buddhan koti
Eli Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit (suomeksi Enkelten kaupunki, mahtava kaupunki, Smaragdibuddhan asuinsija, jumalan valloittamaton kaupunki (toisin kuin Ayuthaya) Indra, maailman pääkaupunki, jolle on suotu yhdeksän arvokasta jalokiveä, onnellinen kaupunki, Kuninkaallisen Palatsin runsaus, joka muistuttaa taivaallista majaa, jossa hallitsee uudelleensyntynyt jumala, Indran antama ja Vishnukarnin rakentama kaupunki). Parhaiten kai kuitenkin se tunnetaan nykyaikaisella nimellään Bangkok.
Wat Arun eli auringonnousun temppeli

Kuten nimistäkin voisi päätellä on Bangkok sulatusuuni: On nykyaikainen ja mennyt, rikas ja köyhä, harras ja paheellinen, maallinen ja uskonnollinen, jne...Vastinpareja viisaat voisivat keksiä loputtomiin. On yksi adjektiivi jota Bangkokista ei kyllä voi käyttää: Tylsä. Ihan sama mikä on funktio kaupunkiin tulolle, tylsä Bangkok ei ole. Kuuma kyllä, raivostuttava jees, ihana toisinaan mutta tylsä ei koskaan! Ja kun kaupunki on valtava ja muuttuu vuodesta toiseen, löytyy aina uutta löydettävää vaikka täällä oli muutama kerta jo aikaisemmin käytyäkin. Ja kun Thaimaassa ollaan, ovat ihmiset ystävällisiä ihan luonnostaan. Ainakaan vielä ei suurkaupungin syke ole vienyt ystävällisyyttä mukanaan kuin pieneltä vähemmistöltä.
Jim Thompsonin olohuone
Muutaman päivän Bangkokin keikkamme oli sekoitus temppeleitä, shoppailua, kullinaarisia nautintoja, arkkitehtuuria Jim Thompsonin talon muodossa ja kun hotellista löytyi kunnon uima-allas pääsi myös uimaan ja päivää paistattelemaan. 

1 kommentti:

  1. Kivan lyhyt nimi Bangkokilla. Muistuttaa ihan joidenkin hallitsijoiden nimeä.

    Jos on teillä ollut kolmet uuden vuoden bileet, niin meilläpä on menossa Suomen ainoa karnevaalipäivä. Kylmää on ja pohjoisessa taitaa sataa lunta. Ei haittaa, en mää ennenkään ole vappua juhlinut. Ihan mieluusti vaihtaisin vappukrääsän kauppaajat thaimaalaisiin kauppureihin ja Haviksen Mantan Buddhan tai Visnun temppeleihin.

    VastaaPoista