Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Juomablogi


Ruokablogin tasapainottamiseksi nyt myös juomablogi. Tropiikissa on huolehdittava nesteytyksestä ennen kuin maa alkaa keinua jalkojen alla, silloin tietää että hikoilu ja juominen ei ole balanssissa. Pelkän veden juominen luonnollisesti alkaa tökkimään, kun nestettä nyt päivän mittaan saa lipittää aika lailla. Vietnamista löytyy tietysti monenlaista olutta eli biaa. Huessa oli kuriositeettina tanskalaisten yhteistyöllä pantua pahaa Huda (Hue + Danmark)- merkkistä olutta. Mutta emme keskity nyt oluisiin kun muutakin on tarjolla. Nuo kahvinjuojat hekumoitsevat kun on kuulemma niin hyvää kaffea ettei missään. Löytyy esimerkiksi kallista siiselinpökälekahvia, kilohinta 140 e/ kg. Kahvinpavut ovat saaneet siiselijyrsijän suoliston tömäköiden mahahappojen vaikutuksen osakseen ennen kuin niistä on tehty juomakahvin raaka-ainetta. Kallista ja maittavaa.


Kahvin kanssa saa makeaa kondensoitua maitotiivistettä, samaa kaloripommia luirautetaan myös hedelmämehujen sakeuttajaksi. Hedelmäjuomien seuraksi voi tulla mikä tahansa yllätyspakurikääpä, niin kuin tässä sitruunaminttujuomassa, jossa lasin pohjalla tunnistamaton kuivattu homeinen marja? (näyttää lähemmin tarkasteltuna ikävästi sappikiveltä) ja ehkä inkiväärilastuja.


tunnistamaton objekti pohjalla
 Lisäksi olisi peltipurkissa myynnissä pääskysenpesäsylkilientä, jota ei olla testattu, taitaa olla enempi kiinalaisten heiniä. Teenjuojaa ei täällä hemmotella, yleensä saa osakseen iänikuista liptonia tai jos oikein hyvin käy niin vihreää teetä. Kevytlimsoissa on vain kokista ja pepsiä, taitavat alkuasukkaat juoda enempi sokerilimskoja, mutta toisaalta hedelmä- ja juuresmehuja löytyy joka lähtöön. Minulla on kolme kovaa suosikkia: pomelo, porkkana ja passionfruit.1 kommentti:

  1. Nonnii, just kun päätin kokeilla pomelo-katkarapusörsseliä, ei pomeloa löydä mistään kaupasta. Paitsi ehkä Stockalta, johon minulla ei ole pääsyä.
    Ruokien lisäksi siellä on ihanan tuntuisia juomia - mun lempparijuomat(kin) on makeita ja omituisia.

    VastaaPoista