Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

torstai 2. tammikuuta 2014

No onkos tullut talvi kesän keskelle ja...

Kaunista vaan koleahkoa
Etelä-Australian keskikesä on osoittanut kummallisuutensa; tuulta, sadetta ja lämpötilat päivälläkin alle 20 astetta! Hotellin ilmastointilaitetta käytetään lämmittämiseen ja sukat kuluvat enemmän kuin uimahousut, mitä hel***tiä? Ja kun minulle luvattiin Välimeren ilmastoa; kuumat kuivat kesät ja viileät talvet, tunnen  itseni erehdetetyksi. Juu tai ei siis tarkemmin lukien tämä täällä ihan kummallista ole; heinäkuun alussa kaikki 15-45 asteen välillä on ihan normaalia ja joulun tienoilla täällä oli vielä 39 astetta. Me vaan ilmeisesti tuotiin viileys Uudesta-Seelannista mukanamme. Ja ehtihän tuolla tropiikissa hikoilla, nyyh ikävä, toivottavasti me ei viedä kylmyyttä mukana Japaniin siellä sitä tammikuussa on omastakin takaa...

Kun vastaan tulee koala

Koalan saa paijattavakseen täällä jokaisessa itseään kunnioittavassa eläinpuistossa. Pakkohan sitä oli kokeilla. Söpö on eläin ja ei tunnu paljon meistä ihmisistä välittävän. Ei luonnossakaan juuri muuta tee kuin syö ja koisii. (Ei muuten kuulosta hassumalta). Lisäksi eläinpuistoissa on esillä kaikki muutkin Australian omat eläimet; Kengurut, Tasmanian pussipirut, vompatit, kookaburrat, jne... Eläinpuistojen ulkopuolella täällä on nähnyt eniten valitettavasti vain kuolleita kenguroita, niitä on täällä niin paljon, että törmäävät todella usein autojen kanssa. Ja kengurullehan siinä huonommin käy.
Harvinainen albiinokenguru


Koala koisii

Poliisi ajaa sinisellä autolla, uaa sinisellä autolla

Tien päällä taas, ihan oikealla autolla, on turbo ja kaikki. Ja se kiihtyy muutenkin kuin ajamalla jyrkänteeltä alas. Uuden-Seelannin Nissan Pilipali on onneksi vain ikävä muisto! Johtuiko sitten turbon huumaavasta murinasta vai mistä mutta unohtui vilkun käyttö moottoritieltä poistuttaessa. No eikö mitä, takana ollut siviilipoliisiauto laittoi pillit ja vilkut päälle ja komensi tien sivuun. Turisti sai onneksi mokansa hymyilemällä ja iloisesti liikenneturvallisuusluennon kuuntelemalla anteeksi ja pääsimme jatkamaan matkaa ilman sakkolappua. Toivotettiin meille jopa hauskaa loppu Australian oleilua! Poliisi on pop!


1 kommentti:

  1. On se lohdullista, että oikuttelevia ilmoja on sielläkin. Enpä muista yhtä pimeää ja märkää ja "lämmintä" alkutalvea kokeneeni. Pikkuskideillä on kurjaa tuolla kurassa. Minua ei lumettomuus ahista, mutta valottomuus kyllä. Aurinkoa ikävä! Pistä pikapostina tulemaan pari auringon sädettä.

    VastaaPoista