Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

lauantai 25. tammikuuta 2014

Elektroniikan lumoissa


Tokion Akihabarassa on muunmuassa kuusikerroksinen elektroniikkatavaratalo Yodobashi Akiba, jonka jokainen kerros on jotain verkkokaupan kokoinen. Lähdin pitkin hampain vempaimia katsomaan, mutta arvatkaapa mitä, kuudes kerros olikin täynnä aivan käsittämättömiä elektroniikkaleluja ja mitä ihmeelisempiä vitkuttimia. Siellä vietin 1,5 tuntia. Eikä suotta, löysin maailman turhimman elektroniikkavempeleen. Sähköinen, hierova kissantassu. Ja alle 10 euroa. Montako laitetaan? On se hyvä, että ei tarvitse enää stressata tuliaispohdinnoilla.


Toista tyylisuuntaa edusti maailman suurin merituotteiden kalatukkutori Tsukiji. Jos heräisi aamuviideltä voisi tulla seuraamaan joka-aamuista tonnikalahuutokauppaa. Turistien määrää on kuulemma rajattu, kun kuvaavat liian intensiivisesti ja töpeksivät kalatrukkien tukkeena. Lisäksi kaikki tonnikalakauppa ei ehkä kestä päivänvaloa, uhanalaisia lajeja on luemma ollut myynnissä. Valasta ei sentään näkynyt. Tosin luin juuri, että Japani yrittää saada valaanlihaa tunnetuksi muslimimaihin, on halalia kun veret valutettu.

 Päiväsellä oli vielä jokunen pikkukala jäljellä

lonkeroita

Pienoinen pettymys oli Totoro- luojan Ghibli- museo. Lipun ostaminen piti tehdä japaninkielisellä Loppi-masiinalla tietyn Lawson-kauppaketjun eteisessä. Onneksi kaupantypsyt tulkkasivat, mutta itse museo oli vähän kurppa. No oli siellä Totoro ja kissabussi, mutta museon sisällä ei saanut kuvata. Olin suunnitellut ostavani Tokion Totorovarastot tyhjiksi, mutta nähtävästi söpöily-yliannostus vaivasi yhä ja ostinkin vaan yhden pinssin. Johtui ehkä siitäkin, että museokauppa oli niin täynnä porukkaa, että hermo meinasi mennä. Totoro+ muuta kimpsulaa löytyy sitten ihan tavallisista kaupoista edullisemmin, ja hongkongin markkinoilta olisi saanut piraattina.


1 kommentti: