Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Oo sehän on possumi


Opossumi on uusiseelantilaisen vihollinen numero uno. Nämä käyttävät nimeä possum, mutta olio on hävitettävä jokatapauksessa. Eniten ollaan nähnyt tiellä litsaantuneina, mutta myös parisen elävää kipittänyt tien yli. Tuollainen kissankokoinen irvistelijä. Eniten näitä kai ottaa pattiin opossumien määrä; 30 miljoonaa yksilöä.

Takahe astelee eteenpäin

 Lisäksi nämä pikku pedot syövät lentokyvyttyömiä harvinaisia tipuja ja linnunmunat ja levittävät lehmiin tuberkuloosia, eikä niillä ole mitään luontaista vihollista. Siksi US on julistanut sodan opossumeja ja myös rottia ja kärppiä vastaan. Puskissa on varoituskylttejä myrkkysyöteistä ja laatikkoansoja. Tarkoitus ei ole vaan pyydystää vaan tappaa ja hävittää.

opossuminnahkainen pefletti myynnissä 150 euroa, tehty kahdesta taljasta, ihana minkinpehmeä kosketus


 Joulua on vietetty vaihteeksi kauniissa auringonpaisteessa Akaroassa. Keli parantunut mitä pohjoisemmaksi menty, tänään pystyi jo harkitsemaan uimista, vaikka yritykseksi jäi. Rantavedessä piehtaroi valtava piiskahäntäinen rausku. Emme tehneet lähempää tuttavuutta. Lahdella kävi myös pyörähtämässä tämän alueen Hecktor- delfiineihin kuuluva pikkudelfiini. Vain keltasilmäpingviinit jäi näkemättä. Toissapäivänä kyhjötettiin lintujentarkkailukopissa jalat puuduksissa, mutta ei nähty kuin hylkeitä.

uimamaisteri poseeraa

muovinen Hector hyppää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti