Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Sinilintu ei ole nokkava

Balilta löytyy kokemuksemme mukaan vain yksi OIKEA taksifirma, nimeltään Bluebird. Sinilintu ei ryppyile ja vedätä vaan ottaa maksavan asiakkaan kyytiin ja ripsauttaa mittarin päälle mukisematta.
väärä


Jos näin ei käy, asiakas näkee kuskin nimen ja nron nimikyltistä ja voi valittaa kyseisestä kuskista työnantajalle. Lisäksi sinilinnut ovat taksoiltaan hieman kalliimpia, ehkä kiusaus pimeään ajoon vältetään näillä keinoin. Jotta asia ei olisi näin helppoa on sinilintujen lisäksi Balilla myös muita takseja.
oikeita ja väärä
Näiden kanssa onkin sitten jännittävämpää. Matkivat sinilintujen logoa (vain pienempi tipu katolla on erona, tihrusta siinä sitten tienposkessa) ja auton värikin on identtinen. Mutta eron huomaa kyllä kun yrittää kammeta itsensä taksin takapenkille. Dialogi menee näin: Matkustaja: tarttis päästä paikkaa B. Ketkukuskin mielestä asiakas ei ole koskaan oikeassa ja matkan hinnasta pitääkin ryhtyä käymään kauppaa. Siis kuski sanoo vaikka että matka B:hen maksaa sitten 60 000 rupiaa, mittaria ei edes ehdoteta. Matkaaja siihen että mitä kiliä, kun A:han maksoi just B:stä 20 000. (Puhumme siis 4 euron ja 1,50 euron summista, mutta tässä onkin kyse periaatteista). Kuski sanoo et juu emmä pienemmällä summalla lähde ja kun vielä väärä suuntakin. Asiakas typertyneenä: eikös taksin pitäis mennä sinne minne olisi toive.

Floresin luotettava  autokuskimme Jemmy, nyt veneessä kuvattuna
Asiakas joko jatkaa tinkimistä tai menee kiltisti odottamaan, josko hindujumalat armeliaasti antaisivat oikean bluebirdin tulla seuraavan puolen tunnin sisällä. Kypsää, mutta näin se nyt menee täällä Kutan ruuhkissa. Osassa Balia menee myös tiettyä reittiä sahaava shuttlebus Bemo-pakettiauto, jossa hinta määräytyy myös tinkimisen perusteella. Turha kai mainitakaan, että valkonaamat maksavat 80 kertaa natiivien summan. Jotkut nauttivat tinkimisestä ja ymmärrän sen kun jotain riepua ostaa, mutta armahtakaa nyt vähän.

Olemme juuttuneet Balin ruuhkaisimmalle turistialueelle (Kuta, Seminyak ja Legian), kun taksilla ei kerta pääse pois. Ei vaan kun viisuminpidennystä odotellessa ei viitsi lähteä liiemmälti kiertelemään, ennen kuin passi taas kourassa. Ehkä pääsemme jo ylihuomenna Ubudiin, jota siis pidetään Balin jooga-, itu-, henkistymiskehtona, ehkä chakrat aukeavat. Tai mulle kelpais kyllä ihan vaan idut.

 Kyllä Seminyakissakin on kaunista omalla tavallaan

1 kommentti:

  1. Eiks säkkituolit ole aika hikisiä rannan kuumuudessa?
    Heti lähtisin sinne, jos kykenisin. Just nyt tarvitseisin henkistymiskehtoa. On ollut henkimaailma viime aikoina ollut vähän keljua ja sekaisin. Jospa pistäisit vähän balilaisia henkireikiä pakettiin ja tuliaisiksi.

    VastaaPoista