Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Ubud revisited


Mikä siinä Ubudissa nyt oikein on, kun on viehättävä paikka ja täynnä aistillisesti sisustettuja kahviloita, ja voi valita jos jonkinlaista joogasessiota ja ääniterapiaa ja pyhän veden liruttelua ja kristallien tuijotusta jos siltä tuntuu, ja syödä luomu - ja vegeruokaa joka päivä eri paikassa. Ja silti kaikki hehkutus ja henkisyys ei vaan kolahda niin että möisin omaisuuteni ja kampeisin lootusasentoon loppuvuodeksi.
Kahvila nimeltään Lada Ubudissa
Kaikki kynnelle kykenevät newyorkilaisnaiset ovat kyllä tulleet kylille Julia Robertsin eat, pray, love- elokuvan imussa käyskentelemään trendikäs joogamattopussi kainalossa ja ostamaan sensuelleja lannehopeakoruja.

Vain aussit loistavat poissaolollaan. Indonesialaisten mukaan aussit haluavat vain juoda ööliä ja olla rannalla, ai ei siis joogaa sisämaassa? Me vierailimme uusiksi Ubudissa kun Amedin raitti kävi liian pieneksi, mutta nyt olemme taas aussien seassa Kutassa. Ubudilaisen kuskin mukaan Kuta on ihan kauhean vaarallinen paikka ja siellä on ties mitä jakartalaisia ketkuja joka kadun kulmassa vaanimassa.

Kutaan jos joku uskaltautuu, niin täällä on sentään mun lempikauppa neljäkerroksinen Matahari. Matahari myy kaikenlaista turistikippanaa ja ruokaa, mutta myös käsittämättömän edullisia indonesialaisia vaatteita, joihin minä en siis mahdu, mutta matkatoverini armas riisikeppi kyllä. Naisten Mataharin koko XL vastaa ehkä Suomen M- kokoa. Miesten XL:ään ehkä just ja just mahtuisin.
Lisäksi Mataharissa kaikki hinnat on selkeästi merkitty tuotteisiin, eikä siis tarvitse tinkiä tai hermoilla että maksaa tyhmyyttään liikaa. Vaateosasto on enempi paikallisten suosima. Kenkiä sentään löytyy, indonesialaisia edullisia merkkejä mutta onneksi länsikokojakin.

Paratiisissa on käärme, tai pikemminkin torakka. Aika ajoin eri hotelleissa täällä suoritetaan permetriini- sumutusta. Tarkoitus on siis tuhota itikat (tai torakat). Turisti käsketään sisälle ja myrkytysmies tulee sumuttamaan pihan ja nurkat. Parasta on olla poissa hoodeilta myrkkyä hengittämästä, hotellipojat tuolla ilman suojamaskeja käyskentelevät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti