Etelä-Balin rantaa |
Indonesiassa on maailman turistiystävällisintä ja ketterintä pidentää saapuessa saatua kuukauden (oikeasti 30-1 päivän) matkailijaviisumia. Säännöt ja ohjeet ovat loistavan epäselviä ja muuttuvat kaiken aikaa, toimistot ovat auki ja kiinni vähän miten sattuu ja virkailijoiksi on kerätty kaikki Indosesian ei-niin-kauhean-ystävälliset ihmiset. Näin se meni meillä:
1. Taksilla immigraatiotoimistoon. Juu ja tänään pitääkin olla poistumislippu Indonesiasta juu ja Singapore-Helsinki-lippu ei tietenkään kelpaa!
2. Taksilla lentokentälle ja takaisin hakemaan lippu Singaporeen. Ja lippu pitää ostaa siis voimassa olevan viisumin loppumisen jälkeiseen aikaan eli jos et saa pidennystä menee lippu hukkaan ja alkaa aika kiire maasta pois.
3. Sitten täytellään lappua ja lippua, kysytään työpaikkaa ja perheen nimeä, ym...Suomalaiset voisivat varmaan kirjoittaa moneen kohtaan Aku Ankkaa.
4. Jonotellaan virkailijan luokse, joka ottaa laput ja passin vastaan ja antaa fiiliksen mukaan ajan muutaman päivän päähän seuraavaan käyntiin toimistolla.
5. Odotellaan se muutama päivä ja käydään toimistolla henkilökohtaisesti maksamassa viisuminpidennysmaksu (n. 16 €). Saadaan aika taas muutaman päivän päähän jolloin passin viisuminpidennyksineen voi käydä hakemassa. Tämän käynnin ainoa tarkoitus on siis maksaa se viisumimaksu. Miksiköhän sitä maksua ei voisi kerätä heti siinä alussa?
6. Muutaman päivän päästä voidaan käydä hakemassa passi pois.
Meillä meni kokonaisuudessaan suunnilleen viikko tuohon rumbaan. Yhteensä siis neljä käyntiä immigraatiotoimistolla. Homman voi antaa toimistonkin tehtäväksi mutta aikaa menee suunnilleen sama määrä ja kustannukset ovat vähintään kolminkertaiset. Niin ja ihana TripAdvisor ei oikeastaan anna yhdellekään viisuminpidennysfirmalle ihan puhtaita pisteitä; passeja häviää, hinta nousee kesken prosessin, jne...
Todettakoon muuten tähän loppuun se, että Indonesia on sen verran kiva maa, että viisuminpidennys kannattaa...
Ruokablogia
Indonesialainen ruoka on suurimpaan osaan Aasiaa verrattaessa hieman tylsää. Mausteita käytetään paljon vähemmän kuin naapurimaissa ja esim. Nasi Goreng, joka Malesiassa on aina varma valinta on täällä vähän kuin työpaikkaruokalasta saatua. Jopa katuruoka on on vähämausteista ja jos potkua haluaa on otettava chilisoossista tulisuutta. Balilla homman pelastaa se, että länkkäriruokaa on saatavilla joka lähtöön ja budjettiin ja se taas on vallan mainiota. Ja tulisemman ruuan himon yllättäessä kannattaa Balilla kannattaa suunnata intialaiseen taikka thaikkumestaan. On muuten hieman outoa, että Aasiassa on varmempi tilata pitsaa kuin paikallisia erikoisuuksia. Ei kannata muuten kokeilla esim. Intiassa, kun kokki ei tiedä pitsasta kuin mitä kuvista on nähnyt niin lopputuloksina on aika kummallisia "pitsoja".
Paistettu lammasmakkaraa muussilla |
ja mahi-mahia kera paistinperunoiden |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti