Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

perjantai 30. toukokuuta 2014

Lohikäärmesaari

Pikku varaani puussa
Komodon kansallispuisto; muutama tuhat jättiliskoa, käärmeitä, apinoita, vesipuhveleita, peuroja ja jokunen turisti. Komodon ja Rincan saari ovat ne joihin ihmiset tulevat liskoja metsästämään, kameralla siis. Komodo on suurempi ja Rinca parempi komodon liskojen bongaamiseen. Siellä mekin siis kävimme.
Parannellulla, entisellä kalastusaluksella matka Rincaan kestää Labuan Bajosta parisen tuntia. Noin kymmenen solmun nopeudella livutaan saarien välitse kunnes saavutaan Rincalle. (Maisemat ovat yllätys, yllätys matkallakin messevät.) Satamassa vastassa on puistonvartijoita, joista yksi tulee jokaisen ryhmän
Ja isompi maassa
mukaan. Komodon varaanit kun eivät pelkä ihmisiä ja aina silloin tällöin hyökkäävät varomattoman ja liian lähelly pyrkijän kimppuun.Valittavana on muutama erimaisemainen ja pituinen trekki, joista pisinkin on vain pari kolme tuntia. (Jos haluaa "oikeaa" vaellustouhua on siitä sovittava (ja maksettava) erikseen.) Parhaat mahdollisuudet komodon varaanien bongaamiseen ovat heti puistonvartijoiden mökkien liepeillä, liskot haistavat ruuan viiden kilometrin päähän ja tulevat usein katsomaan jääkö jotain vartioimatta. Trekkausreitit kulkevat ylös alas Rincan saaren rinteitä ja näkymät korkeilta kohdin ovat hienoja. Varaaneja löytyy kukkuloilta aikaisin auringon
Ihan lähelle ei uskalla
noustessa, ne kun tulevat lämmittelemään aamuauringossa. Meidän lohikäärmesaldo: 5 kpl. Kaksi aikuista, kaksi muutaman vuoden vanhaa ja yksi kuukauden parin ikäinen.
Päiväreissuun Rincaan on helppo ja järkevä yhdistää snorklauskeikka. Luonnonpuiston lähistöllä on useita asumattomia, koralliriuttojen ympäröimiä saaria, joilla vedenalaisnäkymät ovat upeat. Vähän kyllä tuli mieleen, että mitä kun komodon varaanit ovat aika hyviä uimaan. No liskoja ei veden alla näkynyt, muutama reviiritietoinen kala, jotka kävivät ihan oikeasti kiinni, jos unohtui liian pitkäksi aikaa niiden touhuja seuraamaan.
Ennen paluuta satamaan uimaan ja snorklaamaan

1 kommentti:

  1. No on teilläkin elkeet - mennä nyt lohikäärmeitten kanssa samaan vesimaisemaan. Varmalla pääsisin suoraan pöpilään, jos joku kysyis, että mitä pojalles kuuluu, ja minä sanoisin, että lohikäärme söi sen.

    VastaaPoista