Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

tiistai 6. toukokuuta 2014

Moottorihiiret taas tien päällä

Kaakkois-Aasian leppoisampien mestojen tutkimiseen moottoripyörä on paras ajopeli. (Kovakuntoisimmat voivat tietenkin kokeilla pyöräilyä). Moottoripyörällä pääsee minne haluaa, riittävän nopeasti ja edukkaasti; eikä teiden kunto ei rajoita liikkumista yhtään siinä määrin kuin autolla kulkijoita. Liikennekulttuuri vaihtelee mutta missään se ei ole suomalaista, joten kannattaa pitää järki  mukana menossa. Eikä esim. Saigon ole ehkä kaikkein paras paikka harjoitella kaksipyöräisellä ajoa. Ajokortin perään ei moottoripyörää vuokratessa kysellä missään, ehkä Malesiaa lukuunottamatta, ei ainakaan ennen kuin sattuu jotain. Oli sitten asiallista ajokorttia tai ei kannattaa kolarointia välttää viimeiseen saakka, yleinen sääntö - hieman liioitellen -  (taas ehkä Malesiaa lukuunottamatta) on, että ulkomaalainen on noin oletuksena syypää. 
Samuin rantaviivaa
Koh Samuin liikenteestä ja sen vaarallisuudesta ja varsinkin moottoripyörällä ajon kauheudesta, varoiteltiin monellakin keskustelufoorumilla. Just joo, en tiedä onko tässä (Vietnamin) karaisema tai jotenkin yltiöpäinen mutta vallan leppoisaa menoa täällä on. Autoja ja muuta liikennettä kyllä jonkin verran on mutta lähes kaikki ottavat muut huomioon ja tiet ovat noin keskimääräisen suomalaisen pikkukaupungin teiden tasolla; ei  mitään yllättäviä puolen metrin kuoppia keskellä tietä. Kaiken lisäksi saari on mukavan pieni ja kuitenkin pysähtymisen arvoisia pysähdyspaikkoja piisaa, niin siitä vaan tien päälle.
Viilennystä vesiputoksesta

Koh Samuin keikka venyi päivän pari pitkäksi, kun sopivia lentoja etelän suuntaan joutui hakemaan. Saaren oma kansainvälinen lentokenttä on Bangkok Airwaysin omistuksessa, mikä tarkoittaa rajoitettuja lentoyhteyksiä ja yhtiöitä. Niin ja tietenkin kalliimpia lentoja. Valuuttakrampin vaivatessa, muutimme reittisuunnitelman kukkarolle ystävällisemmäksi ja lennämme mantereen puolelta Surat Thanista. Niin ja suuntana on ensin (ja taas) Kuala Lumpur ja sitten Indonesia.

Reissuväsymystä ilmassa

Tarkkaavainen lukija voi huomata pienoista väsymystä blogin kirjoittajissa. Totuus on, että ihan joka päivä ei oikeastikaan tapahdu mitään kauhean jännää. Elämä soljuu, aamulla herätään, syödään aamianen ja tehdään sitten jotain. Ihan joka päivä ei tehdä sitten juuri mitään. Onneksi Indonesia on tuolla; tulivuoria, Komodon varaanit, Gilin saaret, Bali jne...Voi tulla vielä ennen kotiinlähtöä jotain kertomisen arvoista, saas nähdä.
Vesipuhveli lepotauolla jossain Samuilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti