Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Karvalakkimaassa

Flores on Indonesian karvalakkipuoli jos Bali on töölöläinen boheemiravintola. Floresissa ollaan yhä vähän metsässä, ja mikäpä ollessa. Tiet on osittain aika kurpassa kunnossa, jolloin aivan pahnanpohjimmaiseen kylään ei pääse kuin vesipuhvelilla tai mopolla. Ovat kylläkin leventämässä saaren lävitse kulkevaa päätietä, jahkas se on valmis ei 100 kilometriin mene enää 2,5 tuntia. Turistien määrä lisääntynee. Katoaako metsäläisyys, sen aika näyttää. Nyt pitäisi kylistä löytyä pisnesälyä. Esimerkiksi tuppukylämme Moni:


Viehättävä paikka, niin karu hotellihuone, että kulutimme aikaamme istumalla kuistilla tuijottamassa ison tien ohi kiitäviä bemoja, mopoja, kanoja ja vuohia. Tätä samaa näyttivät tekevän kaikki muutkin turistit. Miksi kukaan et tajua pistää pystyyn pientä käsityö tmv. myymälää. Kauppa kävisi kun kanat laskettu ja vesiputoukselle tepasteltu. Ihmiset on Floresissa ihan törkeän ystävällisiä ja uteliaita vaikkei yhteistä kieltä ole. Hillitkää jo vähän, oottakaapa kun turistijoukot tulevat tassuttelemaan riisipeltonne lyttyyn. Jo hyytyy betelpähkinähymy.
Eläimiä ei kyllä kohdella kovin ystävällisesti. Koirat jos kiinni niin maailman lyhyimmässä liassa. Näin eräänkin joka ei päässyt makuulle asti kun naru otti vastaan. Lehmät ja vuohet sentin päässä isosta tiestä narussa. Aika streessaavaa eloa jatkuvan tööttäilyn ja sentin päästä hipaisevien menopelien välissä. Yksi eläinrakas mies sentään löytyi: siveli pehmeällä pesusienellä luultavasti arvokasta taistelukukkoaan. Tavalliseen eläinkuntaan ei moista kiintymystä osoiteta.

Tämä on blogimme 100. kirjoitus. Sen kunniaksi, kunnon blogien mukaan, julistamme kilpailun. Vastaukset voi lähettää Denpasariin poste restanteen 500 euron seteliin kirjoitettuna. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.


1 kommentti:

  1. Nyt reissunne stoppasi tähän, kun joudutte odottamaan kaikkien kilpailijoiden postia.

    VastaaPoista