Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Penan muraalit

Malesian länsirannikolla sijaitsevilla Penang ja Langawi- saarilla vierailimme viimeksi kuusi vuotta sitten. Penangin Georgetownin vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, ja hyvä niin, vanhaa on yllättäen säilytetty ja kunnostettu pieteetillä. Luonnollisesti on rakennettu/rakennetaan ökyhotelleja ja jättiostareita kaikkialle muualle kulttuuriperinnön reunamille. Toivottavasti vanhoja katunäkymiä säilytetään riittävästi. Vanhojen talojen seinille oli maalattu mm. liettualaisen taitelijan toimesta hienoja muraaleja, joita löytyi ympäri Georgetownia. Sama heppu on kuulemma tehnyt myös Singaporeen ja KL:n töitä.
Polkupyöräriksat ovat katoava luonnonvara, joitakin sitkeänkälpäköitä patuja näyttää olevan hommissa yhä, taitaa olla enempi turistihuvia. Tunnin kyyti olisi ollut vajaa 8 euroa, vaan muu liikenne niin tukkoista, että kävellen paremmin perillä.

Moskeijoiden lisaksi Malesiassa on hindu- ja budhhalaistemppeleita ja katolisia kirkkoja
Jatimme kaupungin taaksemme, ja siirryimme Batu Ferringhin ranta-alueelle. Hotellissamme on onneksi uimapuuli, sillä Batulla on nyt biohazardi käynnissä. Jostain (kukaan ei myönnä syyllisyyttään, ei vedenpuhdistamo, ei muu taho) valuu veteen puhdistamatonta jätelientä, e- kolissa siis löytyy. Rannalla on kyltit, jossa vastuu jätetään meriveden käyttäjille. Osa ihmisistä näyttää polskuttelevan meressä silti. Jostain syystä ei tee mieli syödä kalaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti