Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kuala Lumpur

Petronastornit paivalla
Edellisesta visiitista, kuusi vuotta sitten, on Kuala Lumpur (tuttavallisesti KL, paikalliset rakastavat lyhenteita) kasvanut, vaurastunut ja himpun verran lansimaalaistunut. Ilmasto ei ole muuttunut mihinkaan ja mahtavat Petronaksen kaksoistornit ovat myos paikallaan. Vuodenaikoja on edelleen kaksi kuuma ja kuumempi (ja kostea). Nyt on kai se vahemman kuuma, 33 paivalla ja 22 yolla. Petronaksen torneihin paasee nykyaan maksamalla (hemmetti melkein 20 euroa), viimeksi kun taalla oltiin, liput sai ilmaiseksi mutta niita olisi pitanyt lahtea jonottamaan ennen kahdeksaa, joo ja kukas sita nyt ennen kahdeksaa heraa. Kaytiin silloin sen sijaan Kuala Lumpur Towerissa, josta on paremmat nakoalat, se on vaan yksoistorni ja vahemman kuuluisa. Jos nyt kokeilisi noita kuuluisia, mikali valuuttakramppi antaa periksi. Kuala Lumpur on muuten kaikinpuolin mukava paikka aloittaa Kaakkois-Aasia: Sopivahkon kokoinen (ainakin Tokion ja Osakan jalkeen), toimiva julkinen liikenne, hommat toimivat noin suunnilleen kuin sovittu, hintataso suomalaiselle sopiva ja loistavaa ruokaa tarjolla kaikkialla. Niin ja tekemista riittaa ja pois paasee helposti kaikkiin ilmansuuntin: junalla, bussilla, autolla ja lentaen.
Oli muuten tarkoitus tulla juhlimaan kiinalaisen uuden vuoden loppubileita Kuala Lumpuriin sunnuntaiksi mutta Malaysian
ja yolla
Airline keksi toisin, kone Osakasta 12 tuntia myohassa ja perilla oltiinkin maanantaiaamuna, no nahtiin sentaan koristeltu kaupunki. Aika hyvin, jo toinen puolen vuorokauden myohastyminen. Kiinalaisesta uudesta vuodesta muuten sen verran, etta mikali olette kiinalaisessa horoskoopissa rotta tai tiikeri niin ei hyvalta nayta. Kannattaa varmaan menna sangyn alle piiloon ja tulla ulos sielta ensi vuonna. Me ollaan molemmat kukkoja ja meille vuosi 2014 nayttaa keskimaaraisen komealta.

Kaakkois-Aasia

Vietnamista Indonesiaan, Laosista Malesiaan, jne. Tuohon viela Intia ja Sri Lanka paalle ja se on siina. Taalla on saanut aika monta kertaa kiertaa mutta aina tekee mieli takaisin. Tuntuu, etta taa on mun toinen (joskus ensimmainen) henkinen kotini. Jaa ja miksi? No kun en vaan tieda, taalla vaan elama tuntuu mukavalta. Palaan tata filosofoimaan, nyt syomaan Penangin yomarkkinoille.

Kiinalaiskorttelin uuden vuoden koristeiden jaanteet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti