Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Muuttunut paratiisi

10 vuotta sitten Phu Quocin saari oli paratiisi. Muutama resortti tai miksi niita nyt kutsutaankaan, loputtomia hiekkateita joiden lopussa odottivat autiot uimarannat, ainainen auringonpaiste, jonka meri-ilma loivensi mukavaksi helteeksi, loistavaa kalaa saaren omassa kalakastikkeessa kypsennettyna, niin ja kaksi ei viela keski-ikaista reissaajaa jotka tutkivat saaren paasta paahan moottoripyoralla ajellen.
Moottorihiiri tienpaalla
Nyt kymmenen vuotta myohemmin on Phu Quoc paratiisi edelleen(ainakin joillekin) mutta paljon on muuttunut: Resortteja on nyt ennemmin sata kuin muutama, turisteja samassa mitassa lisaa. Tiet ovat suurimmalti osin asfaltoitu, pitsaa saa helpommin kuin Nuoc Mamissa haudutettua kalaa. Niin ja tietenkin hinnat ovat nousseet (niin on kylla oma vaatimustasokin). Juu ja me ollaan keski-ikaisia.
Samaa taalla on mukavan leppoisa meininki, sopivat ilmat, mahtavat uimarannat ja grillattu kala kalakastikkeessa on edelleen tajuttoman hyvaa kunhan sita loytaa. Niin ja tienviittoja ei vielakaan juuri ole vaan perille loytaa jos loytaa. Ja tietenkin se, etta moottoripyora on jarkevin liikkumismuoto.
Ranta jossain Phu Quocilla
Niin ja rantoja en malta olla viela lisaa hehkuttamatta, meren vari vaihtelee kirkkaan sinisesta syvaan turkoosiin, matalilla kohdilla hiekka paistaa lapi ja muuttaa varin pastellinsavyiseksi. Hiekka on punaista tai keltaista tai valkoista tai ihan mita vaan, se voi narskua jalan alla tai olla narskumatta. Vahan ajelemalla saa jonkun saaren kymmenista rannoista itselleen, hairiota aiheuttavat korkeintaan muutaman sadan metrin paassa ankkurissa olevat kalastusveneet.
Mutta tulkaa kiireella, tanne rakennetaan ihan valtavasti ja voi olla, etta kun me tullaan tanne taas uudestaan viiden tai kymmenen vuoden paasta otsikoksi pitaisi laittaa kadotettu paratiisi, ei enaa muuttunut.
Ja jos tulee jano, otetaan vesimeloni

Euroopassa tapahtuu

El Clasico hyvin, kaikki hyvin. Aikaero aika pahasti haittaa Barcelonan tekemisten seuraamista, eilinen ottelu olisi tullut taalla alkaen kolme yolla. Kaikki baarit kiinni siihen aikaan, taytyi vaan jannittaa teksti-tv android versiota tuijottamalla. Liian hidas netti, jotta olisi edes yrittanyt katsoa  nettilahetysta. No tarkeinta oli, etta voitto tuli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti