Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

maanantai 27. tammikuuta 2014

30 000 000

tai siis kolmekymmentamiljoonaa. Se on Tokion vakiluku tai ainakin jotain sinnepain. Suomalaisena maapallon megakaupungit tuntuvat aina huumaavilta, meita kun on Hangosta Utsjoelle vaan se reilut 5 miljoonaa. Muutamassa paivassa tuollaisesta megakaupungista saa vain pienta makua, taytyy palata uudestaan.
Metrolippua ostamassa
Noin suureksi kaupungiksi Tokio on muuten harvinaisen "helppo", julkinen liikenne toimii kuin sveitsilainen kello ja kun pysyy pahimmat ruuhka-ajat esim. vaimon mainitsemilla elektroniikkatoreilla, ei ihmispaljous ole koskaan ahdistava. Metro-,juna,-monorail-, ym muita asemia on jotain miljoona; vaikeinta on keksia paras reitti ja sitten arvata sille hinta. Liput ostetaan automaatista etukateen. Fiksut ostaa halvimman ja perilla taydentaa hinnan taas toisella automaatilla. Ja jos rakkani haaveilee hierovastasta kissantassusta niin mulle kelpaisi 100 tuumainen, 4K, 3D telkkari. Hintakaan ei ole enaa kuin 20.000 euroa. Fudiksen MM-kisat ensi kesana, tuosta kelpaisi katsella...
Se mika Tokiossa mattaa on majoituksen hinnat; huoneet ovat vahankaan jarkevalla alueella sikamaisen kalliita. Yksinmatkaajalle kapselihotelli olisi ihan harkittava vaihtoehto (mulla on klaustrofobia joten se ei mulle onnistu). Meidan huone oli 12 m2 ja tossa oli kylpyhuonekin mukana. Vapaata lattiaa oli lavitsan lisaksi ehka nelion verran.

Pelihelvetti

Panchinko hallissa
Panchinko on japanilaisten hedelmapeli. Tokiossa on valtavia pelihalleja joissa pelataan vain ja ainoastaan noita. Itse pelista en tajua mitaan, kuulia ammutaan jonnekin ja joku kai voittaa jos jotain. Meteli halleissa on Metallican konsertin tasoa, puhumisesta ei kannata haaveillakaan. Vegasin kilikalihallit olivat kuin kirkkoja hiljaisuudessaan Japanin vastaaviin verrattuna. Toinen pelimuoto mika on taalla in on eraanlainen onginta: kolikko koneeseen ja saat ohjata hetken kauhaa jolla voit yrittaa onkia mita siina nyt palkintona onkaan. Tallekin pelimuodolle on omistautuneita valtavia pelihalleja. Tuota sai ulkomaalainenkin kokeiltua; ei voittoa!

Palkintona Muumi

Ei enaa aakkosia

Tuossa taannoin manailin koneeni saamaa virustartuntaa; se aityi sita myoten pahaksi, etta konetta ei voinut enaa kayttaa ollenkaan. Tuli nahtya aika paljon vaivaa sen putsaamiseen ja olin yhteydessa vahan joka suuntaan mutta sitten meni hermot ja usko sen toipumiseen. Menin ja ostin kaytetyn Win 7 kannettavan, jolla tatakin kirjoitetaan. Nappis on englanninkielinen, joten mun teksteihin ei enaa aakkosia tule. Itselle homma ilman aakkosia on ihan luontevaa, tietokonetta on joskus opetellut kayttamaan Vic 20/Commodore 64:lla ja noissahan ei aakkosia tunnettu. Multa saisi siis ilmaiseksi troijalaisen saastuttaman (ajattelin formatoida C-aseman niin puhdistuu kaikki), Win 8 tablet-koneen. Kone on hidas ja huono ilman virustakin mutta vain 8 kuukautta vanha. Tarjous on voimassa 2.2.2014 saakka ja kone taytyy noutaa Japanista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti