Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

torstai 14. marraskuuta 2013

Pyhä Diego (paikka ei henkilö)

Diego Armando Maradona teki yhden jalkapallohistorian hienoimman (on aina hienoa kun Englanti putoaa arvokisoista) maalin, joka myöhemmin ristittiin "Jumalan kädeksi", siinä kun pallo ehkä hipaisi Maradonan kättä. Pitkälti tuon maalin ja sitä seuranneiden muiden turnauspelien (MM-kisat 1986) häntä alettiin kutsua Pyhäksi Diegoksi Argentiinassa. Miksi minä tässä Kuningaspelin historiaa kirjoitan ja jostain Pyhästä Diegosta höpisen? Tadaa, arvatkaa. No juuri näin, takarivistä rouva tiesi; olemme San Diegossa. Kaupungissa siis.
Vanhaa San Diegoa

San Diegosta meuhkataan Kalifornian rannikon kolmikosta vähiten. Ja muuten aika turhaan, mukavampaa kaupunkia saa etsiä: Lähes täydellinen ilmasto (päivälämpötilat käytännössä aina 20-30 astetta), loistavia erilaisia ja tyylisiä rantoja, ruokaa, juomaa ja sirkushuveja joka lähtöön ja kaikki kuorrutettu Etelä-Kalifornialaisella asenteella, joka saa kaiken lutviintumaan. Ja kaiken kukkuraksi kaupunki on sopivan kokoinen eikä mihinkään ole kauhean pitkä matka. Ja me vielä asumme esikaupunkialueella (älkää vaan sekoittako Espooseen tai Vantaaseen), La Jollassa, joka suomeksi tarkoittaa jalokiveä. La Jollaa yksi matkaopas kuvaili hienoimmaksi kaistaleeksi Etelä-Kalifornian rannikkoa, eipä ole paljon tuohon lisättävää.
Auringonlasku La Jollassa

Alhaalla uidaan ja surffataan, ylhäällä riippuliidetään

The Eläintarha

San Diegon eläintarha on maailmankuulu ja se mainitaan yleensä samassa lauseessa Singaporen ja jonkun kolmannen hienon eläintarhan kanssa, jota en nyt muista. Ja on kai niitä muitakin hienoja eläintarhoja. Kehut ovat ainakin San Diegon (joo ja Singaporen kans) kohdalla ansaitut; eläimillä näyttää olevan hyvät oltavat ja vierailijat saavat rahoilleen vastinetta. Normilipun hintaan saa selostetun kiertoajelun ja pääsee ajamaan köysiradalla paikasta toiseen. Oikaiseminen on ihan järkevää, eläintarha on jotain 20 Korkeasaarta. Kalleimmilla lipuilla olisi päässyt syöttämään norsuja tai hoitamaan sarvikuonoja, jne...No valuuttakramppi iski ja tyydyttiin normikäyntiin. Meni muuten viisi tuntia vaikka en itseäni minään ihan kauhean eläinystävänä pidäkään.
99,6 prosenttia samoja geenejä. Kysymys yleisölle: Kumpikohon on oikein fiksumpi? Me vai he?

Päivä Meksikossa

Meksikossa on valtavasti nähtävää ja koettavaa, ei kylläkään Tijuanassa. No 20 vuoden välein tuolla voi käydä ja pääseehän sieltä sukkelaan takaisin. Jos ei lasketa koneenvaihtoja tai kääpiövaltioita, niin Tijuanassa Meksikossa on kai toiseksi lyhyin visiitti ulkomailla. Lyhyin oli Paraguaissa, kaupunkia en muista siinä Brasilian rajalla Iguazun putousten vieressä. Siellä oltiin aikoinaan kai kaksi tuntia, Tijuanassa kolme. Viva la revolucion rapido!
Meksiko Amerikan puolelta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti