Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kivi, hippejä ja silta

Ja oikea vastaus on San Francisco! Pitkästä aikaa oikeassa kaupungissa, Nevadan ja Arizonan takamaiden jälkeen San Francisco tuntui ihanan suurelta vaikkei se oikeasti mikään jättiläiskaupunki olekaan.
Kaupungissa saatiin myös tauko autoilusta, vaikka se täällä Amerikassa kivaa onkin, käy myös kunnon päälle. Ja kun takana oli muutama yli 500 mailin päivämatka, niin tauko tuli hyvään saumaan. Kaupunki on täynnä pieniä yksisuuntaisia teitä joten parasta oli luovuttaa auto hotellin törkyhintaiseen parkkihalliin ja siirtyä jalkamieheksi. Lisäksi on myös toimiva joukkoliikenne. Meidän visiitti oli jotakuinkin kaupungin (turisti)keskustan ympärillä, joten olimme jalkamiehinä. Kävelystä kannattaa mainita sen verran, että EI heikkokuntoisille; kaupunki on rakennettu kukkuloiden ympärille eli mäkiä riittää ja mäet ovat ihan hemmetin jyrkkiä. Mun Koti-Suomen kuntosalilla saa juoksumatot muistaakseni säädettyä 18 asteen nousukulmaan, täällä jyrkimmät mäet menee kevyesti ohitse jyrkkyydessä.
San Franciscosta (ainakin mulle) tulee ensimmäisinä mieleen tuo otsikon kolmikko; kivi on tietenkin Alcatraz ja silta Golden Gate ja kaupunkia monet pitävät hippiliikkeen syntypaikkana. Kivellä ja sillalla on tietenkin jokaisen itseään kunnioittavan turistin käytävä, niin meidänkin.
Yksi vääränvänkyrä katu

Silta

Golden Gate ei muuten ole kultainen vaan väri on nimeltään International Orange, se kyllä näyttää kaukaa oikeassa valossa kultaiselta joten suodaan lempinimi. Aika suuren osan aikaa Golden Gate on sumun tai pilvien peitossa, joten jos olette kulmilla ja aurinko paistaa, ottakaa kuvia ja unohtakaa kultaiset leikkaukset.
Golden Gate kaukaa kaupungin kukkuloilta kuvattuna

Kivi

Alcatraz eli The Rock eli Kivi on entinen vankilasaari (ja linnoitus) reilu maili San Franciscon keskustasta. Nykyään se on yksi suurimmista alueen turistivetonauloista. Se on karu, kylmien merivirojen ympäröimä saari, jonka vankilarakennuksessa kierrellessään voi kuvitella sen vit***ksen ja ahdistuksen mikä vankien mieliä kiersi kun tuulet mantereelta toivat iloisia ihmisten ääniä ankeisiin vankikoppeihin. Minulle vierailu oli tämän reissun pakollisia tehtäviä, "Pako Alcatrazista" tähtenään Clint Eastwood, kolahti aikoinaan sen verran kovin. Vierailu oli hintansa väärti ja taas on kehuttava amerikkalaisia siitä, että osaavat järjestää showta.
Alcatraz

Hipeistä

Hippejä (eikä hobitteja) näkynyt ovat varmaan molemmat siirtyneet Piilaaksoon. Sen sijaan törmättiin 37 suomalaiseen, vieläpä samassa hotellissa missä me asuimme, olivat kuulemma parin viikon kiertomatkalla. Heh heh, parin viikon...
Minä olisin viihtynyt Friscossa pidempäänkin mutta hotellit ovat ihan järkyttävän hintaisia. Hintoja ei tässä voi esitellä, meitä luullaan muutenkin rikkaiksi, mutta esimerkkinä Floridassa viikko maksoi suunnilleen saman kuin San Franciscossa viikonloppu. Ja samantasoisissa mestoissa.

Ruoka-asiaa

Olen/olemme kai ihan tarkoituksella jättäneet syömisestä puhumisen vähemmälle viime kirjoituksissa, kun tuli kommenttia, että mikäs ruokablogi tää on. San Franciscossa on iso kiinalaiskaupunginosa ja on pakko mainita, että sieltä saa, yllätysyllätys, hyvää, oikeaa kiinalaisruokaa. Njam, tuli ikävä Aasiaan...

Ihan tajuttoman kokoisia puita

15 mailia San Francisto on Muir Woodsin kansallispuisto, enemmän se on tavallinen puisto kuin mikään samoilupaikka mutta siellä kasvaa kuuluisia Kalifornian punapuita. Ai kuuluisia miksi? Ne kasvaa yli satametrisiksi.
Melko isoja puita (kuva ei taaskaan tee oikeutta kohteelle)
Nyt ajelemme hitaasti alaspäin Kalifornian rannikkoa kohti Los Angelesia ja San Diegoa. Matkalla on paikkoja, joiden nimetkin hivelevät mielikuvitustani; Rockaway Beach, Monterey, Santa Criz, Pebble Beach, Carmel, jne...Hey Ho Let's Go




1 kommentti:

  1. Kiva katsella kuvia tutuista paikoista. 13 vuotta sitten tuli käytyä San Franciscossa ja osa noista paikoista tuli käytyä. Golden Gate, mutkatie, Pier39 ja Muir Woods sekä monet muut paikat. Sieltä kun menette alaspäin, niin löytyy myös toinen toistaan upeampia paikkoja.

    VastaaPoista