Copyright

Kaikki kuvat E:n tai K:n ottamia ja niitä ei saa käyttää muissa yhteyksissä.

perjantai 9. toukokuuta 2014

Ihmisten ilmoilla

Thaimaan saariöhötyksen eristyksen jälkeen on ihana olla taas ihmisten ilmoilla suurkaupungissa. KL on niin sulatusuuni, että on lumoavaa vaan tuijottaa kaikennäköisiä ihmisiä ostarilla. Minun "kansallisuussilmäni" on lahjomaton; kiinanmalejit eivät ehkä ole niitä kaikista sironenäisimpiä, tummaihoisia, uljaita intialaisalkuperäisiä on paljon ja söpöjä, pieniä indonesialaisia, brittejä, germaaneja ja tietysti ruotsalaisia ja japanilaisia. Ei ole muuten Aasiassa niin pientä kylää, ettei siellä olisi japanilaista ravintolaa. Mitä ihmettä on tapahtunut? Miksi japanilaisuus on nyt in? Koh Samuillakin oli varmaan 50 japanilaista ravintolaa. Eikä siis mitään sushiloita, vaan kaikkea teppanyakista lähtien.

ötökkäsnacksejä Thaimaassa

 Muslimimaan hijabinaisiakin täytyy turistin tuijottaa. Varsinkin hotellin aamiaispöydässä en millään malta olla vakoilematta kuinka sämpylä katoaa huivin alle. Syöminen ja juominen on hidasta julkisella paikalla kun huivi on esteenä. Meidän hotellissamme on myös paljon arabimuslimeja, joilla on periaatteessa huivi muhkean kampauksen "peittona", mutta niin sätväkät meikit ja ei tosiaankaan mitkään kaavut päällä etteikö mikään niemi eikä notkelma jäisi näkymättä. Siis ovat Saudeista tai jostain, uima-altaallekin uskaltautuvat. Eivät kyllä osaa uida, se viittasisi Saharan läheisyyteen...Ja sitten on ihan mustahuiveja, jolloin vain pieni, kapea silmärako koko naisesta näkyy. Tälläinen nainen istuu aina hyvin lähellä aviomiestään. En ole vielä vakoillut saako itse valita sämpylän, saatikka päällisen.


Terveisiä muuten Metelle, ostin maan tapojen mukaan musurintsikat. Ovat siis sellaiset että peittävät ja suojaavat vähintään kumiluodeilta, mutta T-paidan kanssa vallan mainiot. Vaatteitakin pitäisi ostaa, mutta kun mulla on täällä aina vähän koko-ongelmia. Joskus XL on sitä mitä sen pitää olla, ja joskus (Vietnamissa) olen kokoa 6XL.


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä tuollaiset pitkät takit tai takkimekot tai mitä lienevät. Suomessa olen monesti ihaillut varsinkin intialaisten naisten tyylikkäitä ja hienon värisiä asuja, joihin kuuluu pitkät tunikat/mekot, löysät housut ja pitkä huivi, kaikki samaa tyyliä. Kerran yritin ommella itselleni sellaisen setin, mutta ei siitä hyvää tullut. Kotoiluasuksi kelpasi.
    Kaakkoisaasialaisten värimaailma on hieno, joten koeta nyt vain löytää puoti, jossa on kokoja länsimaisillekin naisille.

    VastaaPoista
  2. Värien(kin) kanssa oltava tarkkana. Ei ole ensimmäinen kerta kun löytynyt upea, säkenöivä loimi, ja sit seuraavana kesänä koto Suomessa miettii kuka on voinut ostaa niin kummallisen (extravahvan oranssin tai aniliinin) vaatteen, jossa normaaliolmius alkaa näyttämään vähintään sappipotilaalta.

    VastaaPoista